Focoss expositie 2023

 

Op de grote, jaarlijkse expositie van fotoclub Focoss uit Oss is dit jaar wel een heel bijzonder foto te zien. Met behulp van artificial intelligence (AI) en een speciale druktechniek is een grote foto bewerkt, waardoor er diepte ontstaat in de foto.

Het is dus geen vlakke foto, maar er zit echt voelbaar reliëf in de afbeelding. Daardoor zie en voel je de structuur, waardoor de foto nogal apart wordt, zo zegt de fotoclub.

In totaal zijn er meer dan 120 foto’s te zien tijdens de expositie, van studio- en avondfotografie tot landschappen en sportfoto’s. Bij elke foto is aanvullende informatie te vinden, zodat je kunt zien waarmee en hoe de foto is gemaakt. Ook zijn er een aantal foto’s op aluminium geprint, waardoor een speciaal effect ontstaat.

De jaarlijkse expositie opent op donderdag 30 november. Ook van vrijdag 1 december tot en met zondag 3 december is de tentoonstelling geopend, net als van donderdag 7 december tot en met zondag 10 december. De expositie is open van 13.00 uur tot 17.00 uur, met uitzondering van 10 december. Dan is de tentoonstelling een uurtje eerder dicht.

De expositie is te zien in K26 aan de Kruisstraat 22 in Oss.